torsdag 2 september 2010

Segt fiske i Portugal.





Vi har varit på semester i Portugal med våra flickvänner och passade såklart på att åka på några fisketurer.

Vi åkte först ut på Shark fishing, där vi fick reda på när vi kommit ut med båten att hajfisket är väldigt dött i vid den här årstiden och de inte hade fått en haj på flera dagar. KUL! Vi spenderade 5 timmar och 59minuter med att titta på ballongflötena guppa i havet. Men den sista minuten när vi började dra upp allt så högg det en väldigt liten blåhaj. Men det var ändå den första hajen man sett på så nära håll :)


Vi testade några dagar senare Reef fishing, då hört att det var mycket mer action där. Och klart det var också, bara inte så stora fiskar. All fisk som kom upp tog kaptenen som han skulle grilla senare. Både Boje och jag fick en väldigt fin fisk som hade smeknamnet "Gayfish". Tror ni ser vilken av dom de kan vara :)
Klart Reef fishing var roligt men de kunde varit lite större fiskar som gav lite mer kamp.





Dagen vi skulle åka hem, gick vi upp väldigt tidigt för att hinna med en Big Game tur efter White Merlin och andra stora fiskar. Men även den turen blev en besvikelse. Vi var 9 man som skulle fiska, och alla fick dra en lott där det stod ett nummer mellan 1-9. Så nummer 1 fick första fisken och nummer två andra osv... Jag fick nummer 3 och Boje fick nummer 9 :).
Jag var riktigt optimistisk på att få en fisk då jag hade nummer tre, men det blev inget för mig eller Boje den turen. Var bara första killen som fick dra upp en fisk. Den låg på 10kg och jäklar vad rullen tjöt när den stack iväg.



Man får väl bara hoppas på bättre tur nästa gång man fiskar Big Game!

Over and Out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar