söndag 26 september 2010

Gäddtävling på Ivösjön




Vi ställde upp på vår första gäddtävling igår på Ivösjön och vi fick sällskap av Bojes kusin Dan. Det var störst gädda som gällde och tyvärr så var detta ingen C&R tävling.
Det blev en tidig uppstigning på tävlingsdagen, 05:20 ringde klockan och vi packade ihop allt och körde mot bromölla för att skriva in oss i en väldigt tät dimma.

Efter skepparträffen var det fri start och dimman låg fortfarande tät när vi körde ut med båten.
När vi precis hade kört ut båten från hamnen så började regnet ösa ner över oss. Men det gjorde inget för när det började ösregna kom det ett riktigt hårt hugg på mitt spö men den krokades inte riktigt bra utan den klev av efter någon sekund. En liten stund senare började det åska och blixtra. Vi valde att köra in till hamnen igen och vänta ut åskan.


Det var lite retligt men det tog inte mer än 10-15 efter vi lagt till båten regnet avtog och solen började lysa igenom molnen. Vi körde såklart rätt ut och började fiska.


Tävlingen gick inte riktigt som vi hade hoppats på. Vi har en del hotspots vi trodde skulle kunna leverera grov gädda då de gjort det innan, men så var inte fallet idag. Vi lyckades endast lura upp 3st smågäddor, två på lite över 2kg och en på 1.5kg. Men alla i båten fick var sin gädda alla fall. Men vi kommer tillbaka nästa år och gör förhoppningsvis en bättre insats.
Har inte sett hela tävlingens resultat än, men läste i Kristianstadsbladet att vinnargäddan låg på 9.11kg. Något att satsa på nästa år.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar