tisdag 14 september 2010

Nytt PB!



Det blev en fisketur på vår nya favoritsjö i söndags. Vi sjösatte båten vid 9 tiden och körde direkt till platsen där vi fick mycket fisk sist vi var där. Men det var bara en liten abborre på ca 350g som ville hugga. Spättans första fiske så han vart nöjd :).
Kvalitén på bilderna är inte den bästa, hade iPhonen i min nya vattentäta aquapac och därför ser dom lite suddiga ut.

Vi körde på i 7 timmar utan några hugg, och bestämde oss för att så smått börja köra tillbaka mot bilen. Vi hade ett ställe som hade levererat gädda innan på vägen tillbaka så vi tänkte att det kunde inte vara fel att pröva. Som sagt så när vi kommer ditt smäller det och Bojes rulle börjar tjuta och matar ut lina. Först såg det ut som bottennapp men det visade sig vara en väldigt fin madam på blankt 8kg och mätte 104cm, ett nytt PB för Boje.
Efter att vi hade släppt tillbaka gäddan tänkt vi att det kunde inte vara fel att testa en liten runda till och slängde i drag igen. Cirka 2-3minuter senare tjuter Bojes rulle igen och en till stor gädda kommer upp ur vattnet. Denna på lite över 7kg och 102cm lång.



Sedan körde vi bara en liten stund till och boje hade en till gädda på 1-2kg på men den släppte nära båten.
Ett helt otroligt fiske för Boje, måste bara gratulera! Och det är väldigt skönt att sjön levererar lite större gäddor till oss då vi endast brukar få 3-4kg annars. Och vem vet, kanske jag får PB gäddan nästa gång.


Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar